VMO a agility?

28.02.2010 20:45

 Ačkoliv jsou VMO pejsci nadmíru aktivní, obratní a inteligentní, u nás v Čechách do oblíbeného psího sportu agility ještě nepronikli. Zatímco jsou čeští VMO stále pevně spjati s lovem a myslivostí, v zahraničí už velké münsterlandské ohaře milovníci agility objevili - a nebo možná naopak, milovníci VMO objevili pro své pejsky ideální tělesnou aktivitu, při které se pejsek vyřádí a projeví svůj talent.

 Shodou okolností jediný český VMO-agiliťák, kterého znám, je Nikův bratranec! Jmenuje se Bald ze Staroměstských vrchů, bude mu 9 měsíců a jeho maminka Geri od Nezdického potoka je sestra Nikovy maminky Gabči. S Baldíkovou paničkou a českou průkopnicí VMO v agility - Zuzkou Tvrzníkovou, si už půl roku dopisujeme a sdělujeme si zážitky s našimi černobílými dráčky. Zuzka nejenže zvládá svou psí smečku agiliťáků (a stávat s nimi na stupních vítězů pro ni není nic neobvyklého), také láskyplně pečuje o svou príma rodinu ba i o celou krásnou východočeskou obec Zámrsk, jakožto její starostka (více o ZÁMRSKU ZDE).

 V dopisech Baldíka hodně chválí a zatím to vypadá, že z něj skutečně bude skvělý a úspěšný agiliťák! Vybrala si toto plemeno záměrně, neboť ji lákalo zkusit na agility nějaké netypické a přesto nadějné plemeno (už trénovala hovawarta, zlatého retrívra, německého ovčáka, kříženečka a další, spíš netypické pejsky). Pro zajímavost uvádím úryvek z jejího posledního dopisu : "...Balíček byl při tréninku překážek šťastný, že běháme, byl hrozně rychlý... ...při nábězích na překážky nadšením štěkal, jako to dělají superagility psi borderkolie...". Jsem zvědavá, jak se této nadšené dvojici v budoucnu bude dařit a moc jim držím palce! Přikládám pár fotek Baldíka a také zahraničních VMO agiliťáků - je na ně radost pohledět!

Zpět

VMO a agility? (FOTKY)

/album/vmo-a-agility-fotky-/balda-jpg/ Baldik.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/balda7-jpg/ Baldik1.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/balda13-jpg/ Baldik2.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/balda1-jpg/ Baldik3.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/balda2-jpg/ Baldik4.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/balda3-jpg/ Baldik5.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/balda4-jpg/ Baldik6.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/balda5a-jpg1/ Baldik7.JPG /album/vmo-a-agility-fotky-/baldik4-jpg/ Baldik8.JPG /album/vmo-a-agility-fotky-/baldik1-jpg/ Baldik9.JPG /album/vmo-a-agility-fotky-/baldik2-jpg/ Baldik10.JPG /album/vmo-a-agility-fotky-/hop8-jpg/ svět-agility1.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/hop4-jpg/ svět-agility2.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/hop5-jpg/ svět-agility3.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/hop1-png/ svět-agility4.png /album/vmo-a-agility-fotky-/hop9-jpg/ svět-agility5.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/hop6-jpg/ svět-agility6.jpg /album/vmo-a-agility-fotky-/hop7-jpg/ svět-agility7.jpg